Waarom een elektrische fiets?

Ze zijn inmiddels helemaal ingeburgerd en bijna niet meer weg te denken. We kennen ze allemaal en staan vooral bekend om het gemak die het teweeg brengt. Het gaat om de elektrische fiets of de e-bike. Bij een e-bike moet je weliswaar wel trappen, maar dit vergt veel minder inspanning dan het berijden van een normale fiets. Dit vormt dan ook het immens voordeel ten opzichte van de normale fietsen. Met een elektrische fiets ben je in staat om binnen de kortste keren een snelheid van 25 kilometer per uur. Indien je nog sneller wil gaan, dan kun je kiezen voor een e-bike met een speed pedelec. Echter, e-bikes met een speed pedelec vallen onder dezelfde categorie van een bromfiets. 

 

Wie kan een elektrische fiets het best gebruiken?

Een elektrische fiets gebruik en schaf je niet zomaar aan. Indien je van plan ben om een elektrische fiets te kopen, moet je zeker goed nagaan als dit inderdaad in je straatje past. De doorsnee stadsfietser zou een e-bike goed kunnen gebruiken. De korte afstanden die je met kinderen en boodschappen dagelijks moet afleggen, geschiedt met een elektrische fiets veel sneller. Daarnaast heb je ook de typische woon-werkfietser. De elektrische fiets stelt de doorsnee woon-werkfietser in staat om veel eerder op het werk aan te komen. Aan de andere kant kom je je als woon-werkfietser ook sneller thuis van het werk aan.  De schoolfietser kan ook de nodige voordelen halen uit al hetgeen een e-bike te bieden heeft. Laat aankomen op school of op campus zal met de e-bike tot het verleden behoren. Maar nog veel meer mensen kunnen gebruik maken van een e-bike.

 

Waarop letten bij het kopen van een elektrische fiets?

Bij het kopen van een elektrische fiets is het goed om te letten op een paar aspecten. Een van de zaken waarop je zeker op moet letten is de type batterij. Er bestaan namelijk verschillende soorten accu’s voor de e-bike, maar de nieuwste soort die ook nog veel sneller oplaadt, is de lithium-ijzerfosfaataccu’s. Wil je graag een e-bike met veel slagvaardigheid? Dan kun je het best kiezen voor een elektrische fiets middenmotor. Een elektrische fiets met een middenmotor is niets anders dan een e-bike waarbij er een motor aan de trapas is bevestigd. Dit zorgt ervoor dat er veel sneller kan ermee. Waarop je zeker op moet letten is dat je voor de normale e-bike, die tot een maximale snelheid van 25 km/u gaat, je geen verzekering hoeft af te sluiten. Maar voor de e-bike met een speed-pedelec is een verzekering wel verplicht gesteld. Indien je dit alles goed onder de loep neemt, dan kun je ervan overtuigd zijn dat je een goede keuze zal maken voor een geschikte e-bike.

Meer verhalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *