Bezitters van e-bikes opgelet: behandel de accu zo voorzichtig mogelijk

Fietsenmaker

De elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, is tegenwoordig niet meer uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken. Heden ten dage verkoopt de gemiddelde fietsenwinkel uit Apeldoorn zelfs meer e-bikes dan reguliere fietsen. Waar dit vervoermiddel in het begin nog vooral gezien werd als fiets voor mensen die niet goed meer te been zijn, daar wordt het nu omarmd door mensen uit alle lagen van de bevolking. Dit heeft wel als gevolg dat lang niet alle e-bikegebruikers precies weten hoe je met dit object moet omgaan. Laten we daarom met het belangrijkste beginnen: de accu is van essentieel belang voor deze fiets. Dit is misschien ook wel het meest kostbare onderdeel. Inzetten op een lange levensduur van de accu is dan ook raadzaam. Lees verder hoe dat te doen.

Fietsenmaker

Acties waarmee je de levensduur van je accu verlengt

Elke fietsenmaker zal het beamen: met deze acties kun je ervoor zorgen dat de levensduur van je accu zo lang mogelijk zal zijn:

  • Begin de accu op te laden als deze dertig procent of minder ‘gevuld’ is.
  • Laad je accu op bij huiskamertemperatuur.
  • Haal de accu altijd uit de fiets als deze leeg is.
  • Haal de accu altijd uit de fiets als je deze een tijdje niet gebruikt.
  • Pomp je banden altijd op tijd op, zodat de bandenspanning in orde is en er minder energie verbruikt hoeft te worden.

Tip: neem altijd een allrisk verzekering

Wanneer je een nieuwe of een tweedehands elektrische fiets koopt is het altijd aan te raden een fietsverzekering te nemen. Bij voorkeur neem je dan zelfs een allrisk verzekering. Daarmee ben je voor een paar euro per maand in ieder geval verzekerd tegen diefstal en schade, iets dat bij dergelijke dure vervoermiddelen al snel zeer kostbaar kan zijn. 

Meer verhalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *